نقاط ضعف . تمامی ما آدم هستیم و دارنده نقطه ضعف و قوت های زیاد . با این وجود , اکثر زمان ها سعی میکنیم که تنها ویژگیهای مثبت را بشناسیم و ارتقا دهیم و چه بسا برخی اوقات یکدیگر و خودمان را گول بزنیم که شکستناپذیر هستیم و بضاعت و توان انجام هر کاری را داریم .
خصوصیاتی از قبیل پشتکار , شجاعت , انعطافپذیری و کارکشته بودن مدام قابل تحسین می باشند . با این وجود , اصلی است به یاد داشته باشیم که کلیه ما دارنده محدودیتهایی هم هستیم . و در حالتیکه این نقاط ضعف را نشناسیم و بررسی نکنیم , به اختلال برخواهیم خورد .
می بایست کارشناس خودتان باشید
کارشناس خویش بودن بدان مضمون است که میدانید چه کسی میباشید . بر اخلاقیات , روحیات شخصی و اجتماعی , واکنشها در طول نشاط یا این که غم , میزان پشتکار و عزم خویش تماما تسلط دارید .
خودتان را بشناسید ; علاوه بر نقاط قوت , از نقاط ضعف خویش هم خبر داشته باشید . ممکن است تصور کنید که هیچ ضعف چشمگیری ندارید . ولی در واقع همگی ما ادله بیرونی یا این که ویژگیهای شخصی داریم که می توانند به تلاشهای ما زخم برسانند , چه در شغل , چه معاش خانوادگی , و یا این که دیگر زمینهها .
با بررسی ظریف اقدامات , نظارت همت , نتیجه ها , نقد ها و بازخوردی که از بقیه افراد اخذ می کنید , مشورت و یکسری شیوه دیگر , میتوانید کشف نمایید کهاین نقاط ضعف کدماند و آنهارا برطرف نمایید .
البته درحالتی که شما کارشناس خویش نباشید و یا این که ابدا ندانید این نقاط ضعف وجود داراهستند , در واقع مسئولیت رسیدگی به خودتان را به دیگرافراد سپردهاید .
اعتنا نمائید کهاین دسته تنزل و امتیاز منفی است که قادر است آوازه شمارا تیره نماید , تاثیری استوار بر روی سوابق کاری شما داشته باشد یا این که به صورت مستمر بر یک ارتباط نزدیک تأثیر بگذارد ; مسلما این چیزی نیست که باب میل شما باشد .
روی نقاط ضعف تان فعالیت نکنید!
در سمیناری با زمینه سازمان عالم , جان مکسول , ( مولف کتاب ۲۱ ضابطه غیرقابل انکار رهبری ) در رابطه نقاط ضعف و قوت و چگونگی برخورد با آن سخن کرد . وی خاطرنشان کرد که روی نقاط ضعفتان عمل نکنید . در صدر به لحاظ میرسد کهاین گزاره نادرست است!
مکسول نمونههایی از اشخاصی را که به مراد بهبود نقاط ضعف خویش مثل مهارتهای فی مابین شخصی زیربنایی و گرایش بیش تر از حد به هیجانزدگی , به صورت خستگیناپذیری فعالیت کردهاند اشاره نمود .
وی اذعان کرد شما می توانید تمام وقت خویش را صرف این نمائید که چطور نقاط ضعفتان را برطرف فرمائید , ولی دراینحالت , تنها یک میزان مهارت کسب خواهید کرد
. توصیه ماکسول این بود که کارایی فرمایید ضعفهای خویش را جبران نمایید , بعد روی نقاط قوت خویش تمرکز نمایید . بدانید که همگی ما خصوصیت و روحیات خاصی داریم که در آن ضعیف هستیم .
البته چهطور بدین نقطه ضعف هایمان نزدیک شویم؟
درصورتیکه شما برای بهبود آن به صورت فعال عمل نمیکنید , چهگونه آنان را رفع میکنید؟
برای رفع بزرگترین ضعف خویش , بایستی معاش , کسبوکار و گردش فعالیت خویش را طوری پباده سازی فرمایید که بهتدریج ضعفها را از فی مابین ببرید . یک چاره کارآمد این است که اطرافتان را با افرادی که در نقاط ضعف شما توانا میباشند لبریز نمائید .
با رابطه و تعامل بسیار با این اشخاص , میتوانید یک تغییرو تحول پر سرعت در کیفیت معاش و نتیجه ها خویش ساخت نمائید . نهتنها نقطه ضعف خویش را پوشش میدهید , بلکه در موقعیتی قرار می گیرید که بتوانید نقاط قوت خویش را به شکوفایی برسانید و حس فرمایید که حقیقتا آنها به شما امداد مینمایند , چیزی که همگی ما توقع آن را داریم .
به این ترتیب , شما با دیگر افراد عمل میکنید تا چیز شگفتانگیزی حادثه بیافتد , خواه با سهیم معاش اتوماتیک می کنید تا رابطهتان را خوب تر نمایید یا این که تیمی را استخدام نمائید که ضعفهای منطقه کاری شمارا از میان ببرند و به رویش کمپانی شما امداد نمایند و مأموریت خویش را خوبتر از گذشته انجام دهید . فعالیت با دیگر افراد قادر است به طریق باورنکردنی به تقویت شما یاری دهد .
در شرایطیکه می خواهید معاش خویش را خوبتر نمائید پی بردن بزرگترین ضعفتان اصلی است . از این که بخواهید خودتان را واکاوی فرمائید نگران نباشید . در حالتیکه تا به امروز متوجه آن نشدهاید , خیلی زود مبادرت به بررسی بعد ها شخصی و اجتماعی خویش نمایید تا دست اندرکاران یا این که ویژگیهایی که سبب ساز به ضعف و عدم سود مناسب در فعالیت یا این که معاش شخصیتان می شوند را بیابید . فراموش نکنید که هر انسانی دستکم یک نقطه ضعف داراست .
چنانچه که ما از استعدادهای خویش تا حد قابلیت و امکان به کار گیری کنیم , احتمال موفقیت خویش در معاش را ارتقاء میدهیم . همینطور مشکلات کمتری را تحمل میکنیم در حالتی که ضعفهای خودمان را بشناسیم و آن ها را طوری مدیر کنیم تا مشکلی در شغل های ما تولید نکنند .